Ouderportaal

Wethouder Ergin opent Kinderboekenweek 2023

Wethouder Ergin opent Kinderboekenweek 2023

Op woensdag 4 oktober bracht wethouder Ergin van de gemeente Schiedam een bezoek aan IKC Kethel om de Kinderboekenweek officieel te openen. Het schoolplein bruiste van positieve energie, terwijl juf Lenie en juf Connie in gesprek gingen over hun eigen huis en het raadhuis van de wethouder. Hij bleek daar helemaal niet te wonen. Na het dansje van de kinderen uit groep 7 heeft de wethouder de Kinderboekenweek officieel geopend door een lint door te knippen. De start van deze speciale week was een ware viering van lezen en verhalen vertellen.

Met het thema "Bij mij thuis" wil de Kinderboekenweek dit jaar de focus leggen op het ontdekken van verhalen die zich afspelen in de vertrouwde omgeving van kinderen. Het is een thema dat naadloos aansluit bij de leefwereld van jonge lezers.


De wethouder heeft daarna aan de peuters, kleuters en de groepen 3 het prentenboek "Mijn huis is jouw huis" voorgelezen. De oudere groepen hebben een speurtocht door de hele school gedaan. Ze moesten verschillende afbeeldingen van huizen uit verschillende boeken vinden en de titel van het boek bij de afbeelding weten te benoemen.
 

Verder is er een fotowand op de muur bij het speellokaal. Hierop staan foto's van de juffen en meesters van IKC Kethel met hun favoriete (kinder)boeken die ze thuis aan het lezen zijn. Dit initiatief benadrukt het belang van lezen en moedigt kinderen aan om hun eigen liefde voor boeken te ontwikkelen.

 
Deze week is er op vrijdag de 'Kethelse' Kinderboekenmarkt in de gymzaal van de school. Deze markt wordt verzorgd door de boekhandel Post Scriptum. De leerlingen krijgen de kans om hun favoriete boeken te verkennen en te ontdekken. Het belooft een geweldige week te worden, vol boekpromotie en de mogelijkheid om nieuwe literaire schatten te ontdekken, en het biedt tevens een gelegenheid om het plezier en de waarde van lezen te verspreiden onder de kinderen van IKC Kethel.