Ouderportaal

IKC Kethel viert 100-jarig bestaan met feestweek en reünie!

IKC Kethel viert 100-jarig bestaan met feestweek en reünie!

In de eerste week van september viert IKC Kethel haar 100-jarig bestaan! Deze week staat voor de leerkrachten en leerlingen bol van leuke activiteiten, waaronder een reis door het onderwijsverleden van de school en het voormalige dorp Kethel. Daarnaast keert een oude traditie terug: de fancy fair. Wij sluiten de week af met een reünie voor (oud-)leerlingen en (oud-)leerkrachten van IKC Kethel.

Op zondag begint het met een bijzondere kerkdienst. 100 jaar geleden ontstond het Christelijke volksonderwijs Kethel, later dus IKC Kethel, namelijk vanuit de hervormde kerk. Vanwege de beperkte capaciteit in de kerk, kunnen geïnteresseerden de dienst ook via een livestream volgen. Het volgen van de livestream kan ook in de school.
Bekijk het feestweek programma.

Traditionele Fancy fair keert terug

Bij een historische lesweek hoort ook een voormalige traditie. Zo keert op woensdag 4 september eenmalig de Fancy Fair terug. Op deze markt verkopen lokale winkeliers hun producten maar kun je ook terecht voor tweedehands artikelen of kun je kleding ruilen op de kledingruilbeurs.  Loop ondertussen langs de rijk uitgeruste kraampjes, geniet van poffertjes en suikerspinnen, waag een gokje bij het Rad van Fortuin, voel je weer als een kind met diverse oud Hollandse spelletjes en dein mee op de klanken van weleer bij het draaiorgel. 
 

Herinneringen ophalen bij de reünie

Een week vol terugblikken op 100 jaar onderwijs aan IKC Kethel kent maar één passende afsluiting; een reünie! Alle oud-leraren, -leerlingen of -onderwijsondersteuners van IKC Kethel en het Christelijk volksonderwijs Kethel vanuit waar IKC Kethel ontstond zijn van harte welkom om de jubileumweek op zaterdag 7 september feestelijk af te sluiten. Trommel dus al je toenmalige klasgenoten en leraren op om mee te gaan naar de reünie. Misschien gingen je ouders of grootouders, buren of oom en tante ook naar deze school. Dan zijn zij natuurlijk ook meer dan welkom! Schrijf je hier in voor de reünie!
 
Tijdens de reünie ga je terug in de tijd met oude klassenfoto’s, kun je op de foto met je klasgenoten van toen en natuurlijk kun je er alle presentaties bewonderen die de huidige leerlingen tijdens de feestweek hebben gemaakt.  

Deel jouw momenten

Heb je zelf leuke herinneringen, anekdotes, verhalen, foto’s of andere spullen van jouw tijd op IKC Kethel of de Koningin Julianaschool en wil je deze tentoonstellen tijdens de reünie, dan kun je deze mailen naar: info@ikckethel.nl.